Mat till bröllop

Maten står för en stor del av en bröllopsfest och de flesta brudpar brukar bjuda på någonting att äta – oavsett omdet resulterar i en klassisk sittning eller enklare tilltugg. Hur en bröllopsmeny ser ut handlar till stor del omekonomi och gästlista. Det finns flera varianter.Vid en enklare tillställning, eller med begränsad budget, kan det vara en idé för brudparet att laga maten själva.Ha dock i åtanke att detta kräver en hel del tid och energi. När den stora dagen närmar sig finns det mycketannat att samtidigt tänka på. Överväg för- och nackdelar. Om brudparet vill stå för mycket av matlagningensjälva, men samtidigt spara tid, kan det vara en god idé att välja en mellanväg. Förbered det enklaste själva,förslagsvis mat som går att frysa in eller göra i förväg och lämna resten av beställningen till en cateringfirma.

Klassisk sittning

En mer påkostad meny är den klassiska sittningen där gästerna bjuds trerättersmiddag med tårta och kaffe. Härlämnar brudparet allt åt en restaurang eller inhyrd kock, och slipper tänka på matlagning och servering. Detta ären mer formell variant där gästerna sitter till bords under hela middagen och får in sin mat samtidigt. Påfyllning iglasen ordnas av serveringspersonal. Kostnad för personal varierar beroende på om menyn intas på restaurangeller om hovmästare och kock hyrs in via cateringfirma. Dock brukar tillägg för kvällar och helger förekomma.Det finns också bufféalternativ där gästerna kan plocka sin mat själva. Att på förhand duka upp maten är ettalternativ som minskar prislappen, men som också kan resultera en del väntan, köande och spring. Hur viktigadessa faktorer är kan brudparet naturligtvis bara bestämma själva.